Š Camera de Comert si Industrie Iasi
Camera de Comert si Industrie Iasi

Servicii suport
pentru mediul de afaceri
Iniţierea afacerii
 
  Dezvoltarea afacerii
 
 
Informaţii de afaceri
 
Standardizare
Centrul Zonal de Informare ASRO
 
 
 
 
 
  Soluţionarea litigiilor
 
 
Pregătire şi perfecţionare
 
Cursuri autorizate ANC
şi cursuri open
Recunoaşterea performanţelor
 
Reprezentarea
mediului de afaceri
 
 
Despre noi
 
Organizare şi conducere
 
 
Reţeaua Camerelor de Comerţ
România
Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Camerele Judetene
Europa
Eurochambres
Global
International Chamber of Commerce

Sesiune info
CETA - Acordul Economic şi Comercial Cuprinzător
dintre Uniunea Europeană şi Canada

În contextul perioadei de doliu
şi funeraliilor Majestăţii Sale Regelui Mihai al Romȃniei,
Ambasada Canadei nu va fi în măsura să dea curs întȃlnirii cu mediul de afaceri din Iaşi, preconizată iniţial pentru data de 13 decembrie.

Excelenţa Sa Ambasadorul Kevin Hamilton va reprezenta Guvernul Canadei la ceremoniile de comemorare care au loc pe data de 13 decembrie la Castelul Peleş.

Vă vom ţine la curent cu reprogramarea întȃlnirii de la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi pe tema acordului CETA, care va avea loc cel mai probabil în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Vă mulţumim pentru înţelegere.

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi şi Ambasada Canadei în România au plăcerea să vă invite la prezentarea pe tema Acordului Economic şi Comercial Cuprinzător dintre Uniunea Europeană şi Canada (CETA), care va avea loc la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Bulevardul Carol I nr. 27, Dealul Copou.

Evenimentul se adresează companiilor interesate de relaţiile comerciale cu Canada, care vor avea ocazia să intre în dialog direct cu E.S. Dl Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei în România şi d-na Raluca Tudor-Petcu, Expert Comercial în cadrul Ambasadei.

Participarea la acest eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile. Dacă sunteţi interesat(ă) de participare, vă rugăm să completaţi formularul de mai jos.

Evenimentul va avea loc cel mai probabil în a doua jumătate a lunii ianuarie, la o dată care va fi din timp anunţată.

Context:
Pe 21 septembrie 2017, Acordul Economic şi Comercial Cuprinzător ȋntre Canada şi Uniunea Europeană - cunoscut sub numele de CETA – a intrat ȋn vigoare şi se aplică provizoriu, atȃt Canadei, cȃt şi statelor membre ale Uniunii Europene.

CETA va crea oportunităţi noi şi de anvergură atât pentru statele Uniunii Europene, cât şi pentru Canada, va deschide noi pieţe pentru exportatori, va genera locuri de muncă de calitate pentru angajaţi şi va întări relaţiile existente între economia Canadei şi economiile statelor membre UE. Pe masură ce CETA intra în vigoare, se estimează că volumul relaţiilor comerciale bilaterale dintre Canada şi Uniunea Europeană va creşte : exporturile din Uniunea Europeană către Canada vor fi cu 23% mai mari în fiecare an, atingând un nivel de până la 17 miliarde de Euro anual, iar creşterea produsului intern brut la nivelul Uniunii va fi de până la 11.6 miliarde în fiecare an.

România va beneficia direct de reducerile de tarife pentru unele dintre produsele sale de export cele mai competitive, cum ar fi produsele din pielărie şi încălţăminte, produse agricole, servicii de construcţii nave, construcţia de automobile şi producţia de piese auto, produse ceramice şi textile. De exemplu, sub umbrela CETA, 93% din tarifele de export canadiene pentru produsele agricole vor fi eliminate. Exportatorii din ţările Uniunii Europene vor putea să comercializeze grâu, făină şi vin pe piaţa canadiană fără a plăti taxe. Totodată, tarifele la export în sectorul construcţiilor de maşini, care în acest moment se ridică la 9,5%, vor fi anulate ca urmare a implementării CETA.

Pe lângă reducerea tarifelor la exportul bunurilor, CETA va da un impuls important şi exportului de servicii şi investiţiilor dintre Canada şi România, va permite recunoaşterea reciprocă a calificărilor profesionale, va creşte competitivitatea companiilor româneşti pe piaţa canadiană şi va reduce costurile pe care le au companiile atunci când exportă, fără a periclita standardele curente privind protecţia mediului şi drepturile angajaţilor.

FORMULAR DE ÎNREGISTRARE

Nume
companie:
CUI:
Nume
participant(i)
şi funcţie:
Telefon/Fax:
E-mail:
Prin apăsarea butonului "Transmitere" se va genera un mesaj automat
către Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, conţinând informaţiile de mai sus.
Vă mulţumim!
Meteo
Click for Ias,i, România Forecast
 
Parteneri media:
Contact: cciasi@cciasi.ro Vizitati-ne si pe Facebook