▒ú┬┤ Camera de Comert si Industrie Iasi
Camera de Comert si Industrie Iasi

Servicii suport
pentru mediul de afaceri
Iniţierea afacerii
 
  Dezvoltarea afacerii
 
 
Informaţii de afaceri
 
Standardizare
Centrul Zonal de Informare ASRO
 
 
 
 
 
  Solu┼úionarea litigiilor
 
 
Preg─âtire ┼či perfec┼úionare
 
Cursuri autorizate ANC
┼či cursuri open
Recunoa┼čterea performan┼úelor
 
Reprezentarea
mediului de afaceri
 
 
Despre noi
 
Organizare ┼či conducere
 
 
Reţeaua Camerelor de Comerţ
România
Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Camerele Judetene
Europa
Eurochambres
Global
International Chamber of Commerce

09 decembrie 2016

Vizita delegaţiei oficiale a
Asociaţiei Firmelor Spaniole din România (ASEMER)
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a primit vizita delega┼úiei oficiale a Asocia┼úiei Firmelor Spaniole din Rom├ónia (ASEMER), aflat─â ├«n regiune pentru identificarea de noi oportunit─â┼úi de afaceri ┼či investi┼úii. Au fost luate ├«n discu┼úie oportunit─â┼úile pe care le ofer─â zona Ia┼čului at├ót ├«n ce prive┼čte atragerea de noi investi┼úii, c├ót ┼či poten┼úialul de export. A fost ratificat un acord de parteneriat pentru promovare economic─â ┼či identificarea de poten┼úiali parteneri de afaceri rom├óni ┼či spanioli.

24 noiembrie 2016

Gala
team ADventure
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a g─âzduit cea de a IX-a edi┼úie a Galei "team ADventure", singurul festival concurs de strategie publicitar─â ┼či rela┼úii publice din regiunea Moldovei, proiect ce st─â sub egida PRIME Ia┼či. Scopul proiectului este de a crea un cadru de ├«nt├ólnire ┼či colaborare ├«ntre mediul academic, agen┼úii economici ┼či studen┼úii interesa┼úi de domeniul rela┼úiilor publice ┼či al publicit─â┼úii, dornici s─â arate c├ót de bine pot ├«mbina strategia cu creativitatea.

18 noiembrie 2016

Gala Mediului de Afaceri
Topul Firmelor din Jude┼úul Ia┼či, Edi┼úia 2016

- click pentru galerie foto -

Elaborarea ┼či publicarea, la ├«nceputul lunii august, a clasamentului anual al celor mai performante companii ie┼čene, sub deviza ÔÇ×Cunoa┼čte-i pe cei mai buni!ÔÇŁ, a fost continuat─â cu organizarea festivit─â┼úii de decernare a premiilor Topul Firmelor din Jude┼úul Ia┼či. Un num─âr de cca. 160 de reprezentan┼úi ai companiilor ie┼čene laureate au dat curs invita┼úiei Camerei de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či. Cu aceast─â ocazie a fost trecut─â ├«n revist─â starea de fapt a mediului de afaceri ie┼čean ├«n contextul economic general, au fost prezentate proiectele ├«n derulare ┼či ini┼úiativele pe care le are ├«n perspectiv─â Camera de Comer┼ú ┼či au fost ├«nm├ónate Trofeele Camerei de Comer┼ú, ├«n semn de recunoa┼čtere a rezultatelor ob┼úinute. Festivitatea de decernare a premiilor a fost ├«nso┼úit─â de un dineu de gal─â oferit ├«n onoarea laurea┼úilor.

16 noiembrie 2016

Dezbatere
Moldova vrea Autostrad─â
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a fost partener ┼či gazd─â ├«n organizarea dezbaterii ÔÇ×Moldova vrea Autostrad─â: Atragerea investi┼úiilor industriale ├«n contextul infrastructurii din MoldovaÔÇŁ. Scopul evenimentului a fost cel de a facilita discu┼úia ├«n jurul problemei de interes major a comunit─â┼úii din regiunea Moldovei - importan┼úa construc┼úiei segmentului de autostrad─â A8 T├órgu Mure┼č - Ia┼či - Ungheni, prin facilitarea colect─ârii solu┼úiilor concrete ┼či argumentate.

10 noiembrie 2016

Vizit─â de informare a unor ata┼ča┼úi comerciali
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a primit vizita de lucru a unei delega┼úii de ata┼ča┼úi comerciali din cadrul unor ambasade, ├«n scopul lu─ârii de contact ┼či inform─ârii cu privire la mediul economic local. Din delega┼úie au f─âcut parte: dl Milan Peprnik - Ministru consilier ├«n cadrul Ambasadei Cehiei, dl Abdel Rahman A. Rouf - Ministrul Plenipoten┼úiar pentru Afaceri Economice pe l├óng─â Ambasada Egiptului, dl Bomoy Nixon - ├Äns─ârcinat cu afaceri ├«n cadrul Ambasadei R. D. Congo, dl Barbu Mih─âescu - reprezentant al Camerei de Comer┼ú Elve┼úia-Rom├ónia, d-na Adriana Andriescu - reprezentant al Germany Trade Investment. Conducerea Camerei a expus pe larg oportunit─â┼úile ┼či avantajele pe care le prezint─â zona Ia┼čului ┼či a asigurat membrii delega┼úiei de ├«ntreaga deschidere cu privire la promovarea proiectelor de afaceri comune.

10 noiembrie 2016

Customer Care Conference
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a g─âzduit un eveniment din seria Customer Care Conference & Expo - cea mai important─â serie de evenimente dedicate industriei de customer care din Europa de Est. Ajuns la cea de a 15-a edi┼úie, ├«n organizarea Conference Arena, acest tip de eveniment a atras p├ón─â ├«n prezent peste 45 speakeri interna┼úionali, 100 speakeri rom├óni ┼či 2.000 de participan┼úi. Evenimentul s-a adresat domeniilor: IT&C, outsourcing, banking, telecom, advertising & media, servicii de curierat, training & consultan┼ú─â, asigur─âri, s─ân─âtate, retail, HR, siguran┼ú─â la locul de munc─â.

09 noiembrie 2016

Vizita E.S. Dl Mihael Zupancic
Ambasadorul Sloveniei în
România
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a avut pl─âcerea s─â primeasc─â vizita E.S. Dl Mihael Zupancic, Ambasadorul Sloveniei ├«n Rom├ónia. Reprezentan╚Ťii Camerei ╚Öi dl Ambasador au convenit intensificarea comunic─ârii de informa┼úii de natur─â economic─â ┼či privind oportunit─â┼úile de afaceri.

05 noiembrie 2016

Vizita E.S. Dl Valery Kuzmin
Ambasador Extraordinar ┼či Plenipoten┼úiar al Federa┼úiei Ruse
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a primit vizita E.S. Dl Valery Kuzmin, Ambasador Extraordinar ┼či Plenipoten┼úiar al Federa┼úiei Ruse ├«n Rom├ónia. ├Äntr-o ├«nt├ólnire cu oameni de afaceri ┼či parlamentari, moderat─â de pre┼čedintele Camerei de Cooperare Economic─â ┼či Cultural─â Rom├óno-Rus─â, ├«naltul oaspete a transmis un mesaj de deschidere a Federa┼úiei Ruse c─âtre ├«mbun─ât─â┼úirea cooper─ârii economice bilaterale. Mai mult dec├ót at├ót, ambasadorul rus a a ├«nt─ârit ideea c─â o mai bun─â cooperare economic─â poate reprezenta un atu ├«n detensionarea rela┼úiilor politice. De asemenea, dl Kuzmin a mai reliefat ┼či faptul c─â, at├ót timp c├ót exist─â interes dinspre partea rom├ón─â, trebuie doar dep─â┼čite prejudec─â┼úile, deoarece partea rus─â este, la r├óndul s─âu, dispus─â s─â conlucreze ┼či s─â ofere acces produselor ┼či serviciilor rom├óne┼čti pe o pia┼ú─â cu un poten┼úial imens. ├Än cadrul aceleia┼či ├«nt├ólniri, dl Tudor Afanasov, pre┼čedintele CCECRR, a anun┼úat organizarea la ├«nceputul anului viitor a unui amplu forum de afaceri rom├óno-rus.

03 noiembrie 2016

Mas─â rotund─â
Cum este sprijinit antreprenoriatul ieșean?
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a organizat, ├«n parteneriat cu AVISSO, dezbaterea cu tema ÔÇ×Cum este sprijinit antreprenoriatul ie╚Öean? - Dezvoltarea mediului de afaceri ie┼čean ╚Öi provoc─ârile de ordin legislativ ┼či financiar ale Rom├ónieiÔÇŁ. Subiecte abordate: proiectele de investi╚Ťii cu finan╚Ťare nerambursabil─â: ├«n ce m─âsur─â criteriile de evaluare sunt cu adev─ârat ÔÇ×business-friendlyÔÇŁ? Care sunt avantajele fiscale ╚Öi legislative pentru tinerii antreprenori? Conceptul de intraprenor: existen┼úa ┼či accesibilitatea programelor independente de finan╚Ťare ├«n vederea implement─ârii ┼či consolid─ârii acestui concept. Consecin┼úele elimin─ârii reducerii de 50% acordat IMM-urilor pentru criteriile legate de cifra de afaceri, garan╚Ťia de participare ╚Öi garan╚Ťia de bun─â execu╚Ťie cerute ├«n achizi╚Ťiile publice de bunuri, servicii ╚Öi lucr─âri. La discu┼úii au luat parte: Robert ┼×ova - Pre┼čedintele CECCAR Rom├ónia, Drago┼č Anastasiu - Pre┼čedintele Eurolines Rom├ónia, Adrian Ben┼úa - Consultant fiscal, Mihai Chirica - Primarul Municipiului Ia┼či, precum ┼či al┼úi reprezentan┼úi ai antreprenorilor ┼či ai autorit─â┼úilor locale cu activitate legat─â de mediul de afaceri.

31 octombrie 2016

Caravana ÔÇ×Pre┼ú corect la GAZÔÇŁ
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a g─âzduit un eveniment al campaniei de informare ÔÇ×Pre┼ú corect la GAZÔÇŁ, organizat de Asocia┼úia Energia Inteligent─â. Dezbaterea cu clien┼úii non-casnici de gaze naturale a inclus prezentarea no┼úiunilor de pia┼ú─â, a modului de func┼úionare a acesteia, r─âspunsuri la cele mai dese ├«ntreb─âri despre liberalizarea pie┼úei, drepturile ┼či obliga┼úiile furnizorilor de gaze ┼či ale consumatorilor, prezentarea modalit─â╚Ťilor de ├«ncheiere a contractelor de furnizare prin negociere bilateral─â sau ├«n sistem centralizat, avantajele ╚Öi dezavantajele liberaliz─ârii pie┼úei.

27 octombrie 2016

Conferin┼úa BuzzCamp 2016 Ia┼či (2)
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a g─âzduit o nou─â edi┼úie a conferin┼úei BuzzCamp, cel mai longeviv eveniment din Rom├ónia dedicat dezvolt─ârii personale, recrut─ârii specializate ┼či orient─ârii ├«n carier─â, la care au participat aprox. 100 de studen┼úi ┼či absolven┼úi.

25 octombrie 2016

Conferin┼úa Ia┼či Antreprenor 2016
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a fost partener ┼či gazd─â a Conferin┼úei Ia┼či Antreprenor 2016, organizat─â de agen┼úia de evenimente MB Event. Conferin╚Ťa a beneficiat de expertiza a peste 20 de speakeri ╚Öi antreprenori cu experien┼ú─â. Subiecte abordate: tactici de cre┼čtere antreprenorial─â, modele unicat de antreprenoriat, structuri, programe ┼či evenimente de dezvoltare antreprenorial─â, pove┼čti de succes, surse de finan┼úare, dezbateri asupra conceptelor de antreprenoriat feminin, social, civic ┼či politic. De asemenea, s-a discutat despre strategii de dezvoltarea antreprenorial─â, modalit─â┼ú de a g─âsi parteneri importan┼úi pentru a cre┼čte sau scala afacerea, poten┼úiali clien┼úi, posibilitatea de a ├«nsu┼či practici antreprenoriale noi ┼či modele inovative de afaceri.

12 octombrie 2016

Conferinţă pe teme de fiscalitate
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či, ├«n colaborare cu KPMG Romania, a organizat o conferin┼ú─â dedicat─â recentelor modific─âri aduse cadrului legislativ fiscal din Rom├ónia ┼či impactului acestora asupra mediului de afaceri. Reducerea cotei TVA, noile prevederi privind documenta┼úia aferent─â pre┼úurilor de transfer, reducerea impozitului pe dividende, prevederile referitoare la scutirea de la plata impozitului pe venit pentru persoanelor fizice care lucreaz─â ├«n domeniul cercet─ârii-dezvolt─ârii, introducerea principiului in dubio contra fiscum, au fost doar c├óteva dintre subiectele abordate ├«ntr-o manier─â interactiv─â cu cei aproape 100 de participan┼úi din r├óndul companiilor locale.

07 octombrie 2016

Dialogul antreprenorilor cu autorităţile publice locale
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a organizat o ├«nt├ólnire ├«ntre reprezentan┼úi ai companiilor locale ┼či conducerea administra┼úiei publice ie┼čene: pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean, dl Maricel Popa ┼či primarul Ia┼čului, dl Mihai Chirica. Pe parcursul a aproape 3 ore, reprezentan┼úii administra┼úiei au discutat punctual cu antreprenorii pe subiecte precum: trafic ┼či transport local, re┼úeaua de drumuri jude┼úene, procedurile de avizare ┼či autorizare a construc┼úiilor, achizi┼úiile publice ┼či buna administrare a fondurilor publice, beneficierea de tratament egal pentru investitorii autohtoni cu cei str─âini ├«n ceea ce prive┼čte facilit─â┼úile locale acordate.

├Än contextul ├«n care autorit─â┼úile locale consider─â c─â, ├«n perspectiva unei dezvolt─âri s─ân─âtoase a Ia┼čului, este vital─â o apropiere mai mare de mediul de afaceri, ├«n sensul ascult─ârii cu mai mare aten┼úie ┼či consecven┼ú─â a semnalelor ┼či sugestiilor venite din fiecare domeniu de activitate, primarul Mihai Chirica a avansat ideea constituirii, cu sprijinul Camerei de Comer┼ú, a unui Consiliu Economic Consultativ. Acest consiliu, care va include reprezentan┼úi ai companiilor ie┼čene, va fi organizat sectorial ┼či se va ├«nt├ólni trimestrial sau chiar mai des, dac─â vor ap─ârea situa┼úii speciale. Consiliul va primi atribu┼úii de analiz─â ┼či emitere de avize consultative asupra proiectelor de hot─âr├óre ale Consiliului Local cu impact asupra mediului de afaceri. De asemenea, consiliul va propune proiecte de eficientizare a rela┼úiei dintre administra┼úie ┼či mediul de afaceri, iar Prim─âria va prelua problemele semnalate ┼či va efectua interven┼úii ├«n legisla┼úia local─â sau la Guvern, ├«n func┼úie de natura acestora.

27 septembrie 2016

Workshop BVB pentru IT&C
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a organizat, ca partener al Bursei de Valori Bucure┼čti (BVB) ┼či al Ministerului Comunica┼úiilor ┼či pentru Societatea Informa┼úional─â (MCSI), un workshop dedicat sprijinirii ini┼úiativei antreprenoriale ├«n Rom├ónia din domeniul IT&C, dar ┼či din alte sectoare, ├«n privin┼úa finan┼ú─ârii ┼či dezvolt─ârii afacerilor prin intermediul pie┼úei de capital. ├Än cadrul acestui workshop, antreprenorilor ┼či managerilor le-au fost prezentate oportunit─â┼úile disponibile pe pia┼úa de capital, pa┼čii, procedurile ┼či cerin┼úele ce trebuie ├«ndeplinite anterior intr─ârii pe pia┼úa de capital, al─âturi de beneficiile pe care le au companiile listate.

15 septembrie 2016

Vizita de lucru a Consilierului pentru Afaceri Economice ┼či Comerciale al Ambasadei Rom├óniei din Mexic, dl George Petru┼čan
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a organizat o ├«ntrevedere a firmelor din Ia┼či cu dl George Petru┼čan - Consilier Afaceri Economice ┼či Comerciale ├«n cadrul Ambasadei Rom├óniei din Mexic. Discu┼úiile au vizat aspecte practice legate de cooperare economic─â ┼či oportunit─â┼úi de afaceri pe rela┼úia Mexic. ├Än cadrul ├«nt├ólnirii, dl Marian Berdan - pre┼čedintele Grupului de Firme ELECTRA ┼či membru al Colegiului de Conducere al Camerei de Comer┼ú, a ├«mp─ârt─â┼čit din experien┼úa concret─â a domniei sale ├«n ini┼úierea rela┼úiilor de afaceri cu parteneri din Mexic, accesul pe aceast─â pia┼ú─â ┼či tipul de sprijin de care a beneficiat de la Ambasada noastr─â, ca om de afaceri rom├ón ├«n accesarea unei pie┼úe str─âine.

28 iulie 2016016

Dezbatere privind cooperarea bilateral─â
România - Republica Moldova
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a fost gazda unei ├«nt├ólniri ├«ntre reprezentan┼úi ai structurilor de sprijinire a afacerilor din Rom├ónia ┼či din Rep. Moldova, organizat─â cu sprijinul echipei DAL Consulting. Cu aceast─â ocazie, au fost puse bazele unui parteneriat ├«ntre cele dou─â re┼úele de incubatoare, RIAM (Re╚Ťeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova) ┼či AICAR (Asocia┼úia Incubatoarelor ┼či Centrelor de Afaceri din Rom├ónia), at├«t la nivel de echip─â managerial─â, c├«t ┼či la nivel de companii-rezidente.

11 iulie 2016

Vizita delegaţiei Ambasadei Macedoniei în România
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a primit vizita E.S. Dl Pande Lazarevski, Ambasadorul Macedoniei ├«n Rom├ónia ┼či a d-lui ┼×erban Dimitrie Sturdza, Consul Onorific al Macedoniei. Discu┼úiile s-au axat pe ├«mbun─ât─â┼úirea cooper─ârii bilaterale, ├«n contextul viitoarei inaugur─âri a unui consulat onorific la Ia┼či. P─âr┼úile au convenit intensificarea comunic─ârii de informa┼úii de natur─â economic─â ┼či privind oportunit─â┼úile de afaceri.

30 iunie 2016

Vizita de lucru a ┼čefului Misiunii economice
din cadrul Ambasadei Statului Israel, dl Matan Safran
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Numero┼či reprezentan┼úi ai mediului din afaceri ie┼čean s-au ar─âtat interesa┼úi de oportunitatea stabilirii de parteneriate economice cu firme din Israel, particip├ónd la discu┼úiile cu dl Matan Safran, ┼čeful Misiunii Economice din cadrul Ambasadei Statului Israel ├«n Rom├ónia. Reuniunea a avut loc la sediul Camerei de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či, iar discu┼úiile au durat circa dou─â ore. Ata┼čatul comercial israelian ┼či-a reafirmat disponibilitatea de a-i sprijini pe antreprenorii locali ├«n stabilirea de contacte cu firme din Israel.

24 iunie 2016

├Änt├ólnire cu d-na Gen╚Ťiana ┼×erbu
viitorul ambasador al României în Cuba
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Pre┼čedintele Camerei de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a avut o ├«nt├ólnire cu d-na Gen╚Ťiana ┼×erbu, propus─â drept Ambasador al Rom├óniei ├«n Republica Cuba. La ├«nt├ólnire au mai participat dl Mihai Chirica, Primarul Municipiului Ia┼či, dl Ionel Constantin, Pre╚Öedinte executiv al Camerei Bilaterale Rom├ónia-Cuba ┼či, totodat─â, Pre╚Öedintele Camerei de Comer╚Ť, Industrie ╚Öi Agricultur─â Vaslui, dl Eugen-Andrei Constantin, Consilierul Pre╚Öedintelui Camerei de Comer╚Ť a Rom├óniei, precum ┼či oameni de afaceri din domeniile farmaceutic ┼či IT. Doamna ┼×erbu ┼či-a manifestat inten┼úia de sprijin dup─â momentul prelu─ârii mandatului ├«n Cuba, dorind s─â cunoasc─â mai bine mediul de afaceri, administrativ, educa┼úional ┼či cultural din Ia┼či. ├Än cadrul discu┼úiilor, s-a conturat oportunitatea organiz─ârii ├«n luna noiembrie a unei misiuni economice la Havana, la care vor fi invitate s─â participe ┼či companii din Ia╚Öi.

23 iunie 2016

Vizita E.S. D-na Boutheina Labidi
Ambasadorul Republicii Tunisiene
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a avut pl─âcerea s─â primeasc─â vizita E.S. D-na Boutheina Labidi, Ambasadorul Republicii Tunisiene ├«n Rom├ónia. At├ót reprezentan╚Ťii Camerei, c├ót ╚Öi d-na Ambasador, au considerat oportun─â intensificarea schimbului de informa┼úii comerciale prin intermediul consilierilor Ambasadei Tunisiei, pentru fructificarea statutului de stat asociat UE ╚Öi, totodat─â, rec├ó╚Ötigarea ├«ncrederii reciproce ├«n vederea refacerii leg─âturilor economice.

23 iunie 2016

Conferinţa #WebBiz
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a fost partener ┼či gazd─â a Conferin┼úei #WebBiz - ÔÇ×Dezvoltare afacerilor de succes ├«n mediul onlineÔÇŁ. Conferin╚Ťa a beneficiat de expertiza a 13 speciali╚Öti de top din industria online, ce au ├«mp─ârt─â╚Öit celor 90 de participan┼úi experien╚Ťele proprii ├«n: internet branding, webdesign, marketing online ╚Öi social-media, ├«n cadrul sec┼úiunii generale, a seminariilor interactive ┼či a sec┼úiunii de business networking.

22 iunie 2016

Seminar
Impactul noului Cod vamal al Uniunii Europene
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či, ├«n colaborare cu Deloitte Romania, a organizat un seminar dedicate impactului noului Cod vamal al Uniunii Europene. Pe l├óng─â expunerea abord─ârii autorit─â┼úilor, a fost prezentat ┼či punctul de vedere al Deloitte Romania, ├«nso┼úit de experien┼úa practic─â ├«n materie cu privire la: m─âsuri tranzitorii pentru opera╚Ťiunile aflate ├«n derulare la 1 mai 2016; instrumente de securizare a valorii ├«n vam─â; pre╚Ťurile de transfer ╚Öi valoarea ├«n vam─â; v─âmuirea ├«n Rom├ónia a m─ârfurilor aflate ├«n alte state membre; garan╚Ťii obligatorii; proceduri simplificate. Seminarul a fost unul interactiv, participan┼úii av├ónd posibilitatea s─â aduc─â ├«n discu┼úie problemele specifice ├«nt├ólnite ├«n propria activitate.

25 mai 2016

Dezbatere
Fabricat ├«n Ia┼či - vino s─â cuno┼čti antreprenorii locali
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a fost partener ┼či gazd─â a evenimentului ÔÇ×Fabricat ├«n Ia┼čiÔÇŁ, la care au participat ┼či ├«mp─ârt─â┼čit povestea lor antreprenori locali ce produc o varietate de bunuri, de la produse alimentare p├ón─â la produse electrice ┼či electronice.

20 mai 2016

Vizita E.S. Dl Mile Vasic
Ambasadorul Bosniei ┼či Her┼úegovinei
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

├Äntr-un cadru destins, care s-a dorit mai pu┼úin protocolar ┼či mai axat pe discu┼úii concrete ┼či constructive cu reprezentan┼úii Camerei de Comer┼ú, a fost trecut ├«n revist─â nivelul ┼či poten┼úialul rela┼úiilor bilaterale. Pre┼čedintele Camerei a f─âcut o prezentare economic─â a Ia┼čului, avantajelor ┼či oportunit─â┼úilor investi┼úionale. Dl Vasic a exprimat ├«ntreaga deschidere a Ambasadei pentru ├«ncurajarea rela┼úiilor economice bilaterale, prin intermediul Ambasadei ┼či al Camerelor de Comer┼ú.

20 mai 2016

Dezbatere
IT&C leveraging growth industries capabilities
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a fost partener ┼či gazd─â ├«n organizarea evenimentului av├ónd drept obiectiv promovarea ╚Öi cre╚Öterea vizibilit─â╚Ťii industriei IT&C din Iasi ╚Öi regiunea Nord-Est at├ót ├«n r├óndul investitorilor str─âini, c├ót ╚Öi ├«n r├óndul exportatorilor. Evenimentul a beneficiat de participarea d-lui Manuel Costescu, Secretar de Stat - Departamentul pentru Investi┼úii Str─âine ┼či Parteneriat Public-Privat, precum ┼či a reprezentan┼úilor mediului de afaceri, ai mediului universitar ┼či ai autorit─â┼úilor locale.

17 mai 2016

Seminar în domeniul certificării
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a organizat ├«n parteneriat cu SRAC Cert un seminar dedicat certific─ârii sistemelor de management al calit─â┼úii, mediului ┼či certific─ârii produselor, care a oferit participan┼úilor o imagine de ansamblu pentru o ├«n┼úelegere corect─â a nout─â┼úilor promovate de dou─â dintre cele mai cunoscute ┼či utilizate standard: ISO 9001 ┼či ISO 14001, publicate la sf├ór┼čitul anului 2015. Au fost prezentate schimb─ârile generate de noile edi┼úii ale standardelor, precum ┼či interpretarea cerin┼úelor legale de punere pe pia┼ú─â a produselor din domeniile reglementate: produse pentru construc┼úii, ma┼čini, ascensoare, ├«n vederea aplic─ârii marcajului CE (UE).

07 aprilie 2016

Conferin┼úa BuzzCamp 2016 Ia┼či (1)
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a g─âzduit conferin┼úa BuzzCamp, cel mai longeviv eveniment din Rom├ónia dedicat dezvolt─ârii personale, recrut─ârii specializate ┼či orient─ârii ├«n carier─â, la care au participat peste 100 de studen┼úi ┼či absolven┼úi.

30-31 martie 2016

Organizarea vizitei la Ia┼či
a delegaţiei Ambasadei Vietnamului
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a organizat vizita la Ia┼či a E.S. Dl TRAN Thanh Cong - Ambasador Extraordinar ┼či Plenipoten┼úiar al R.S. Vietnam ├«n Rom├ónia, vizit─â ce a avut drept scop ├«nt─ârirea rela┼úiilor de cooperare bilateral─â. Delega┼úia a mai avut ├«n componen┼úa sa ┼či pe dl LE Ngoc Thi - consilier comercial ┼či dl LE Anh Tuan - secretar II ├«n cadrul Ambasadei. Camera de Comer┼ú a organizat o serie de ├«ntrevederi cu autorit─â┼úile locale, la Institu┼úia Prefectului, la Consiliul Jude┼úean, la Prim─âria Municipiului Ia┼či, cu mediul universitar, la Universitatea ÔÇ×Al. I. CuzaÔÇŁ, precum ┼či cu oameni de afaceri, la sediul Camerei. De asemenea, programul a mai cuprins ┼či vizitarea a dou─â companii reprezentative din Ia┼či, din industria farmaceutic─â ┼či industria mobilei, precum ┼či participarea membrilor delega┼úiei, ca invita┼úi speciali, la evenimentul de afaceri Global Manager Business Cocktail, al─âturi de peste 100 de antreprenori, eveniment ├«n care Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a avut rol de co-organizator.

23 martie 2016

Seminar pe teme de dreptul muncii
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či, ├«n parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Munc─â Ia┼či, a organizat un seminar dedicat nout─â┼úilor legislative privind s─ân─âtatea ┼či securitatea ├«n munc─â, precum ┼či rela┼úiile de munc─â. ├Än cadrul unei discu┼úii aplicate ┼či pragmatice, cei 65 de participan┼úi au avut posibilitatea s─â solicite clarific─âri la propriile ├«ntreb─âri decurg├ónd din activitatea curent─â, ob┼úin├ónd ┼či r─âspunsuri concrete de la conducerea ITM Ia┼či.

11 martie 2016

Întâlnire
Delegaţia oficială a Regiunii Vinnytsia (Ucraina)
Institu┼úia Prefectului ┼či Consiliul Jude┼úean Ia┼či

Pre┼čedintele Camerei de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či, dl Paul Butnariu, a participat la ├«nt├ólnirea cu delega┼úia oficial─â a Regiunii Vinnytsia (Ucraina), ├«nt├ólnire g─âzduit─â de autorit─â┼úile publice locale. Cu aceast─â ocazie, Pre┼čdintele CCI Ia┼či a prezentat date cu privire la nivelul de dezvoltare a economiei locale, al rela┼úiilor economice bilaterale la nivel de regiune ┼či a sus┼úinut pozi┼úia mediului de afaceri ├«n raport cu atragerea investi┼úiilor str─âine ┼či dezvoltarea infrastructurii de acces ├«n regiune.

10 martie 2016

Seminar pe teme de fiscalitate
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či, ├«n colaborare cu Deloitte Romania, a organizat un seminar pe teme de fiscalitate, ├«n contextul noilor reglement─âri fiscale: pre┼úurile de transfer, noile norme ale Codului Fiscal, impozitul de profit, taxa pe valoarea ad─âugat─â, taxele locale. Pe l├óng─â expunerea abord─ârii autorit─â┼úilor fiscale, a fost prezentat ┼či punctul de vedere al Deloitte Romania, ├«nso┼úit de experien┼úa practic─â ├«n materie. Seminarul a fost unul interactiv, participan┼úii av├ónd posibilitatea s─â aduc─â ├«n discu┼úie problemele specifice ├«nt├ólnite ├«n propria activitate. La seminar au participat 40 de persoane: directori economici, auditori, anali┼čti financiari, speciali┼čti ├«n fiscalitate ┼či contabili autoriza┼úi.

10 martie 2016

Dezbatere pe teme de mediu
┼či colectare selectiv─â a de┼čeurilor
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a fost partener ├«n organizarea inaugur─ârii Centrului municipal de colectare selectiv─â a de┼čeurilor Ia╚Öi, centru co-finan╚Ťat de Guvernul Norvegiei ├«n cadrul Programului de Finan╚Ťare Inovare Verde ├«n Industria din Rom├ónia ┼či dezvoltat de Asocia╚Ťia ECOTIC ├«n parteneriat cu Prim─âria Ia╚Öi ╚Öi Salubris SA.

09 martie 2016

Dezbaterea
Perspectivele anului 2016 în accesarea fondurilor europene

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a organizat o dezbatere pe tema fondurilor europene, av├ónd ca invita┼úi oficiali din Ministerul Fondurilor Europene: dl Emanoil Radu Dasc─âlu - Secretar de Stat ┼či dl C─ât─âlin Gheran - Director General Programul Opera┼úional Infrastructura Mare. Dezbaterea a fost interactiv─â, participan┼úii ob┼úin├ónd r─âspunsuri punctuale la propriile ├«ntreb─âri, cu referire la programele opera┼úionale. La eveniment au participat 110 actuali ┼či poten┼úiali beneficiari ai finan┼ú─ârilor europene.

10 februarie 2016

Conferin┼úa Afaceri.ro Ia┼či 2016
Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a fost partener ┼či gazd─â pentru Conferin┼úa Afaceri.ro Ia┼či 2016, ini┼úiat─â de Arhipelago Interactive. Evenimentul, la care au participat peste 120 de antreprenori, a abordat teme precum: noile finan┼ú─âri active 2014-2020, modific─ârile Codului Fiscal, utilizarea metodelor de marketing online ├«n promovarea afacerii, nevoile specifice de instruire ale companiilor de pe pia┼úa local─â, ├«ntr-o serie de prezent─âri interactive, dezbateri ┼či ateliere de lucru.

20 ianuarie, 03 februarie, 17 februarie, 24 februarie, 24 martie

Dialogul mediului antrepenorial cu mediul politic
Seria de dezbateri publice "Pentru Ia┼či"

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či s-a constituit ├«n forum pentru dezbateri ┼či dialog cu mediul politic ├«n interesul mediului de afaceri ┼či, implicit, al ├«ntregii comunit─â┼úi, cre├ónd posibilitatea, ├«n mod echidistant, de exprimare a ideilor ┼či propunerilor cu privire la programele economice pe termen mediu ┼či lung, la nivel local ┼či regional.

19 ianuarie 2016

Întâlnire
E.S. Dl Hans Klemm, Ambasadorul SUA
┼či reprezentan┼úii
Camerei de Comerţ Americane în România
Institu┼úia Prefectului Jude┼úului Ia┼či

Mar┼úi, 19 ianuarie, Pre┼čedintele Camerei de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či, dl Paul Butnariu, a participat la Masa rotund─â cu tema "Stadiul investi┼úiilor str─âine ├«n jude┼úul Ia┼či ┼či oportunit─â┼úi de dezvoltare regional─â" organizat─â de Institu┼úia Prefectului Jude┼úului Ia┼či cu sprijinul AmCham - Camera de Comer┼ú American─â ├«n Rom├ónia, cu participarea E.S. Dl Hans Klemm, Ambasadorul SUA ├«n Rom├ónia. Cu aceast─â ocazie, Pre┼čdintele CCI Ia┼či a prezentat date cu privire la nivelul de dezvoltare a economiei locale ┼či a sus┼úinut pozi┼úia mediului de afaceri ├«n raport cu atragerea investi┼úiilor str─âine ┼či dezvoltarea infrastructurii de acces ├«n regiune.

13 ianuarie 2016

Dialogul mediului de afaceri cu mediul politic ┼či administrativ
Conferinţă de presă - Maricel Popa

Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či


Miercuri, 13 ianuarie, Camera de Comer┼ú ┼či Industrie Ia┼či a g─âzduit primul eveniment din anul 2016, din seria celor dedicate dialogului dintre mediul de afaceri ┼či cel politic ┼či administrativ. A┼ča cum am precizat, unul dintre rolurile Camerei este s─â se constituie ├«ntr-un forum pentru dezbateri ┼či dialog ├«n interesul mediului de afaceri ┼či, implicit, al ├«ntregii comunit─â┼úi.

Primul invitat a fost dl Maricel Popa, pentru a face o informare publică asupra mandatului domniei sale de secretar de stat în Ministerul Economiei din perioada februarie 2013 - decembrie 2015.

Cu aceast─â ocazie, dl Maricel Popa a pus la dispozi┼úie un material care a atins repere ca: politicile industriale, resursele minerale neenergetice, transportul de gaze naturale ┼č.a., context ├«n care dl Popa a exemplificat cu ni┼čte cazuri ├«n care s-a implicat direct, respectiv: C.E. Oltenia, care acum performeaz─â; Oltchim, care acum are un profit de 2 mil. euro; Cuprumin, care a ajuns la un echilibru financiar.

De asemenea, dl Maricel Popa a reliefat obiective prioritare care trebuie avute ├«n vedere ├«n perioada urm─âtoare, respectiv: sus┼úinerea dezvolt─ârii de parcuri industriale, de hub-uri energetice ┼či de clustere. ├Än acest sens, dac─â ar exista un management cu adev─ârat performant, Fortus-ul ar putea relansat at├ót ca entitate economic─â, dar ┼či ca parc industrial cu facilit─â┼úile aferente, av├ónd capacitatea de a genera 2-3.000 de noi locuri de munc─â ├«n cadrul unor investi┼úii str─âine. Totodat─â, dl Maricel Popa a avansat ideea posibilit─â┼úii deschiderii unui parc industrial ├«n aceast─â prim─âvar─â, ├«n zona limitrof─â a Municipiului Ia┼či.

Camera de Comer┼ú va fi r─âm├óne consecvent─â ├«n a invita ├«n continuare la dialog reprezentan┼úii partidelor din ├«ntreg spectrul politic ┼či ai administra┼úiei cu mediul de afaceri ie┼čean, cre├ónd astfel posibilitatea, ├«n mod echidistant, de exprimare a ideilor ┼či propunerilor cu privire la programele economice pe termen mediu ┼či lung, la nivel local, regional ┼či na┼úional.

Meteo
Click for Ias,i, România Forecast
 
Parteneri media:
Contact: cciasi@cciasi.ro Vizitati-ne si pe Facebook