Camera de Comert si Industrie Iasi

Soluționarea litigiilor prin
arbitraj comercial
 
Servicii suport
pentru mediul de afaceri
 
 
Certificate
și acte constatatoare
 
Standarde europene și internaționale
CZI ASRO IAȘI
 
Înscrieri în Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM)
 
 
Informații de afaceri
 
 
 
Pregătire și perfecționare profesională
 
Cursuri autorizate ANC
și cursuri open
Recunoașterea performanței
 
Reprezentarea
mediului de afaceri
 
 
Despre noi
 
Organizare și conducere
 
 
Rețeaua Camerelor de Comerț
România
Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Camerele Judetene
Europa
Eurochambres
Global
International Chamber of Commerce

05 noiembrie 2015

Sesiune de informare
ARBITRAJUL COMERCIAL
Alternativă legală, rapidă şi economică de soluţionare a litigiilor

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, prin Curtea de Arbitraj Comercial, a organizat joi, 05 noiembrie 2015, ora 14.00, Sesiunea de informare cu tema "Arbitrajul comercial - alternativă legală, rapidă şi economică de soluţionare a litigiilor".

Evenimentul s-a adresat managerilor, consilierilor juridici şi avocaţilor care consiliază firme, în scopul informării cu privire la avantajele pe care le oferă arbitrajul comercial ca metodă de soluţionare a litigiilor. Prezentările au fost susţinute de către dl Dan Constantin Tudurache şi d-na Gabriela Elena Onuţu, arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Dintre temele abordate: avantajele arbitrajului în raport cu instanţa clasică; noţiuni privind convenţia arbitrală în lumina noului Cod de procedură civilă; eficacitatea clauzei compromisorii; efectele convenţiei arbitrale faţă de terţi. Participarea la acest eveniment a fost gratuită.

30 octombrie 2015

Gala Mediului de Afaceri
Topul Firmelor din Judeţul Iaşi, Ediţia 2015

- click pentru galerie foto -

Topul Firmelor din Judetul Iasi, Editia 2015

30 octombrie 2015

Întâlnirea reprezentanţilor mediului de afaceri ieşean
cu dl Călin Popescu Tãriceanu
Preşedintele Senatului României

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Vineri, 30 octombrie 2015, ora 11.30, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut plăcerea să primească vizita d-lui Călin Popescu Tăriceanu, Preşedintele Senatului.

Timp de aproape două ore, într-un dialog deschis cu Preşedintele Senatului, reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi şi ai mediului de afaceri local au luat în discuţie o parte dintre cele mai importante probleme de natură economică ale Iaşului, cu accent pe infrastructura de acces dar şi pe amendamente legislative vizând mai multe domenii de activitate.

22 octombrie 2015

Speed Business Meetings
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Speed Business Meetings - eveniment B2B şi de networking organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Franceză în România (CCIFER) în colaborare cu Camera de Comerţ Franceză în Republica Moldova (CCIFM), Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Evenimentul care a oferit participanţilor posibilitatea de a se întâlni într-un cadru organizat. Fiecare societate participantă a avut până la 12 întâlniri directe cu potenţiali parteneri de afaceri, timp de 10 minute cu fiecare, pentru a-şi prezenta activitatea, produsele şi obiectivele.

Scopul evenimentului a fost şi de a îmbogăţi reţeaua profesională cu noi contacte de la societăţi active din Regiunea Nord-Est şi Republica Moldova.

La finalul întâlnirilor a fost organizat un cocktail care a reunit toti participanţii.

09 septembrie 2015

Întâlnirea reprezentanţilor mediului de afaceri
cu Delegaţia Regiunii Vinnytsia, Ucraina
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Miercuri, 9 septembrie 2015, ora 15.00, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut plăcerea să primească vizita delegaţiei Regiunii Vinnytsia (Ucraina). Delegaţia a fost condusă de către dl Sergiy Svytko, Președintele Consiliului Regional Vinnytsia şi din delegaţie au mai făcut parte reprezentanţi ai administraţiei regionale şi oameni de afaceri.

La discuţii au participat, alături de conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, reprezentanţi ai companiilor ieşene interesate de colaborare cu Ucraina, precum şi Secretarul Judeţului Iaşi, d-na Lăcrămioara Vernică.

Dialogul cu mediul de afaceri ieşean s-a înscris în efortul părţii ucrainene de reconsolidare a încrederii reciproce în perspectiva dezvoltării relaţiilor economice bilaterale. A fost prezentat profilul economic al regiunii și oportunităților pe care le oferă. Reprezentanții Camerei de Comerţ şi ai companiilor care au participat la discuții au asigurat partenerii de la Vinnytsia de întreaga deschidere a firmelor ieşene atât timp cât există un numitor comun, respectiv avantajul reciproc ce decurge din relațiile contractuale. Firmele ieşene care au participat s-au arătat interesate de colaborare, de la import de materii prime, la prelucrări de piese pe mașini cu comandă numerică şi distribuție de produse finite. Dintre firmele ieșene prezente la întâlnire amintim: Eurotransport Logistics (firmă membră a Grupului Conex), MGB Eco Company, CNC Industry, Agropan/Panifcom, Arhipelago, Spin Group & HR.

25 august 2015

Iaşi - Capitală Europeană a Culturii 2021
Consultare publică: business/IT, industria ospitalităţii,
industriile creative şi oameni de cultură

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Fundaţia Iaşi Capitală Culturală Europeană, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, a organizat marți, 25 august, la sediul Camerei de Comerţ, o întâlnire din seria de consultări publice pe tema proiectului Iaşi – Capitală Europeană a Culturii 2021. Pentru a le transmite ieşenilor informaţii privind candidatura pentru titlul de CEaC şi pentru a-i stimula să se implice direct în acest proiect, au fost invitaţi la discuţii reprezentanţi din domeniul business/IT, din industria ospitalităţii, industriile creative şi oameni de cultură.


Proiectele selectate pentru a face parte din agenda culturală Iaşi 2021 vor beneficia de finanţare pentru a fi implementate. Cuantumul finanţării va fi stabilit în urma definitivării bugetului general destinat agendei culturale. De asemenea, proiectele vor beneficia de consultanţa echipei de experţi pentru a fi detaliate şi integrate în programul cultural.

24 august 2015

Întâlnirea reprezentanţilor mediului de afaceri
cu E.S. Dl Daulet Batrashev
Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar
al Republicii Kazahstan

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Luni, 24 august 2015, ora 11.00, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut plăcerea să primesacă vizita Excelenţei Sale Dl Daulet Batrashev, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Kazahstan în România.

Într-un cadru axat pe discuţii concrete şi constructive cu reprezentanţii conducerii Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi şi cu oameni de afaceri, a fost trecut în revistă potenţialul relaţiilor bilaterale în termenii unor viitoare investiţii şi colaborări. Conducerea CCI Iaşi a făcut o prezentare economică a Iaşului, avantajelor şi oportunităţilor investiţionale, iar partea kazahă a prezentat interesele economice pe care le promovează, cu precădere în ceea ce priveşte transferul tehnologic şi agricultura.

Reprezentanţii firmelor ieşene participante, dintre care amintim: Antibiotice, Electra, Grupul Conex, Capitol Impex, Totalgaz Industrie, Siorom, Iaşitex, MC Mobili, TAR MV, CFR Marfă Sucursala Moldova, Proinvest Group Paşcani, Conest, PetrolBit, Daris Consulting, All Biz, Icar Tours şi alţii şi-au prezentat în mod direct profilul de activitate şi tipul de parteneri şi colaborare de care sunt interesaţi.

ES Dl Ambasador s-a arătat foarte interesat la modul cel mai concret, intrând în dialog individual cu firmele prezente şi notându-şi aspecte care pot ajuta la identificarea de parteneri de afaceri, semnal pentru un plus de deschidere în ce priveşte cooperarea comercial-economică cu piaţa estică.

23 august 2015

Conferinţa
Lansarea oficială a cursei aeriene Iaşi-Munchen

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Aeroportul Internaţional Iaşi a făcut public, în cadrul unei conferinţe la Camera de Comerţ, anunţul oficial privind Munchen - rută externă directă deschisă de TAROM, din 25 octombrie 2015, cu două frecvenţe săptamânale.

Astfel, începând din toamnă, de la Iaşi se va putea călători direct la Munchen, o destinaţie aşteptată şi solicitată de mediul de afaceri ieşean de foarte mult timp. Aeroportul Iaşi continuă munca depusă pentru dezvoltarea portofoliului de rute, pentru conectarea directă cu importante oraşe ale Europei şi ale lumii.

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi este un partener de tradiţie al Aeroportului, contribuind cu analizele proprii la fundamentarea promovării de noi rute din punct de vedere al segmentului de business. De asemenea, prin reţeaua internaţională a Camerelor de Comerţ, aceste rute sunt promovate pentru a atrage şi călătorii străini, pentru ca Iaşul să devină şi destinaţie, nu doar punct de plecare.

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi apreciază în mod deosebit implicarea conducerii Aeroportului şi personal a d-lui Preşedinte Marius Bodea în promovarea şi atragerea segmentului business, în dezvoltarea infrastrucurii aeroportuare, în atragerea operatorilor aerieni şi în promovarea Aeroportului Iaşi în a deveni cel mai important aeroport regional din aceasta parte a Europei, fapt care ofera Iaşului o deschidere mai mare şi noi oportunităţi investiţionale.

09 iunie 2015

Vizita
E.S. D-na Boutheina Labidi
Ambasadorul Republicii Tunisiene
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Marţi, 09 iunie 2015, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut plăcerea să primească vizita E.S. D-na Boutheina Labidi, Ambasadorul Republicii Tunisiene în România.

Atât reprezntanții Camerei, cât și d-na Ambasador au considerat oportună intensificarea schimbului de informaţii comerciale prin intermediul consilierilor Ambasadei Tunisiei, pentru fructificarea statutului de stat asociat UE și, totodată, recâștigarea încrederii reciproce în vederea refacerii legăturilor economice.

28 mai 2015

My European City - Forumul Cetăţenilor
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit “Forumul Cetăţenilor”, întâlnire în cadrul iniţiativei My European City, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei Iaşi 2015, parte a demersului Iaşi - Capitală Culturală Europeană 2021, organizată de Fundaţia “Iaşi - Capitală Culturală Europeană”.

Forumul a fost deschis publicului larg, pe teme din sfera ideii cetăţeniei active, a problemelor de comunicare şi de ierarhizare socială prin limbaj, a căilor de atragere a fondurilor europene pentru ONG-uri, a cooperării transfrontaliere, a problemelor specifice ONG-urilor dedicate mobilităţii artiştilor, tinerilor, dar şi îngrijirii bătrânilor şi a celor aflaţi în azile. My European City este un proiect iniţiat de Asociaţia Graine d’Europe din Nantes (Franţa) împreună cu şase parteneri europeni (România, Polonia, Marea Britanie, Letonia, Spania, Malta), între care şi Fundaţia "Iaşi - Capitală Culturală Europeană”. Scopul proiectului este valorizarea dimensiunii europene a teritoriilor şi descoperirea conexiunilor cu Europa prin identificarea culturilor şi a identităţii comune.

28 aprilie 2015

Conferinţa
Tendințele 2015 pentru business-ul românesc
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Marţi, 28 aprilie 2015, ALL BIZ România cu sprijinul direct al EnjoY Marketing, al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi şi al Arhipelago, a organizat Conferinţa TENDINŢELE 2015 PENTRU BUSINESS-UL ROMÂNESC.

În cadrul acestui eveniment, firmele participante au putut afla ultimele noutăţi pe care le oferă platforma ALL BIZ România - instrument de marketing şi promovare, dar şi oportunităţile participării la expoziţia universală din 2015 - EXPO Milano. Evenimentul s-a adresat tuturor companiilor mici şi mijlocii din Regiunea Nord-Est: administratori; directori generali; directori marketing; directori de export.

Teme abordate:
- Un altfel de discurs despre Marketing şi Promovare. Situaţia investiţiilor în marketing şi promovare. Promovarea online - o provocare a prezentului pentru viitor. Pentru cine sunt produsele româneşti interesante? Anamaria Popa, ALL BIZ Romania.
- Expo Milano 2015 - eveniment global, bază de dezvoltare pentru industria agroalimentară, educaţie, cultură şi turism. Analiză, sinteză, raport privind participarea celor 140 de ţări. Ec. Zorina Pleşca - specialist marketing şi afaceri internaţionale.
- Expo Milano 2015 - Avantaje şi oportunităţi prin participarea antreprenorilor români la Conferinţa şi Misiunea economică „Invest in North-East” de promovare a Regiunii Nord-Est, în cadrul Expo Milano. Marius Alexa, ARHIPELAGO, membru al Camerei de Comerţ.

23 aprilie 2015

Caravana de informare şi conştientizare
asupra oportunităţilor de finanţare a ideilor de afaceri
ale persoanelor care doresc să iniţieze o afacere independentă

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit Caravana de informare şi conştientizare asupra oportunităţilor de finanţare a ideilor de afaceri ale persoanelor cu vârsta peste 18 ani care doresc să iniţieze o afacere independentă, în ziua de joi, 23 aprilie 2014.

Participarea la eveniment a fost gratuită, în cadrul proiectului „O şansă pentru Succes în Afaceri - SUCCES”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU/176/3.1/S/150295) şi implementat în parteneriat de Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, Camera de Comerţ şi Industrie Braşov şi Innova Project Consulting.

Proiectul oferă posibilitatea creării şi îmbunătăţirii competenţelor antreprenoriale ale 480 de persoane cu vârsta peste 18 ani şi subvenţionarea a 48 de planuri de afaceri prin schema de ajutor de minimis „Sprijin pentru Antreprenori”. Prin participarea la concursul de idei de afaceri, există oportunitatea de a câştiga o subvenţie nerambursabilă pentru a începe o activitate independentă.

Valoarea ajutorului de minimis pentru fiecare plan de afaceri declarat câştigător în urma desfăşurării concursului de idei de afaceri este de max. 15.297,45 euro.

Grupul ţintă beneficiar al programelor de formare şi dezvoltare de competenţe antreprenoriale:
- persoane cu vârsta peste 18 ani care doresc să iniţieze o activitate independentă, din Regiunile de Dezovltare Nord-Est şi Centru.
- precum şi persoane cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani, înmatriculate în învăţământul superior din Regiunile de Dezvoltare Nord-Est şi Centru.

06 martie 2015

Discuţie pe marginea T-TIP
Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii
cu Elena Bryan, negociator din partea SUA cu Uniunea Europeană
şi Ravi Buck, consilier economic al Ambasadei SUA
la Bucureşti

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi


Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a finanţat venirea la Iaşi a unui specialist pe problematica schimburilor comerciale între S.U.A şi Uniunea Europeană.

Firmele ieşene interesate au avut posibilitatea unei discuţii directe, extrem de interesante, cu Elena Bryan, specialist comercial senior în cadrul Misiunii Statelor Unite de la Uniunea Europeană, membru al echipei de negociatori care discută semnarea Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii - Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) şi Ravi Buck, consilier economic al Ambasadei SUA la Bucureşti.

T-TIP ar putea deveni, potrivit specialiştilor, cel mai mare acord regional de comerţ liber din istorie, cu scopul de a înlătura obstacolele comerciale în numeroase sectoare economice şi de a facilita astfel vânzarea şi cumpărarea de bunuri şi servicii între SUA şi UE, contribuind la creşterea economică şi la crearea de locuri de muncă.

20 februarie 2015

Conferinţa
Învăţământul profesional şi tehnic ieşean:
oportunităţi, dileme, perspective

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi


Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi au organizat Conferinţa cu tema: „Învăţământul profesional şi tehnic ieşean: oportunităţi, dileme, perspective”, la sediul Camerei de Comerţ în ziua de vineri, 20 februarie 2015, începând cu ora 10.00.

Evenimentul interactiv şi-a propus să dezbată teme de actualitate din domeniul învăţământului profesional şi tehnic, să disemineze bune practici şi, mai ales, să creeze punţi de comunicare între reprezentanţii din învăţământul profesional şi tehnic şi mediul de afaceri ieşean.

19 februarie 2015

Dezbatere
Industriile creative
şi proiectul "Iaşi - Capitală Culturală Europeană 2021"

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi


Fundaţia Iaşi Capitală Culturală Europeană, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, a iniţiat joi, 19 februarie, la sediul Camerei de Comerţ o primă dezbatere cu privire la rolul industriilor creative în cadrul strategiei culturale a municipiului Iaşi şi în cursa pentru desemnarea Iaşului drept Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Discuţii aprinse, care vor continua şi vor genera idei. Mediul de afaceri poate fi angrenat în mod activ în demersul Iaşi - Capitală Culturală Europeană 2021 în condiţiile unui mesaj coerent venit din zona culturală şi administrativă. Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi susţine proiectul Iaşi - Capitală Culturală Europeană 2021 şi va răspunde pozitiv iniţiativelor care conduc la un dialog constructiv pentru atingerea acestui obiectiv.

04 februarie 2015

Conferinţa Finanţare.ro Iaşi 2015
How local business ideas can access financing
and conquer the world

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Miercuri, 4 februarie 2015, la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi s-a derulat ediţia 2015 a Conferinţei Finanţare.ro, organizată de Organizată de Arhipelago, UK Trade & Investment, Bursa de Valori Bucureşti, cu sprijinul direct al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. Evenimentul a fost structurat pe trei secţiuni: Finanţarea pe piaţa AeRO, Antreprenoriat în UK: oportunităţi pentru IT şi alte sectoare, precum şi o sesiune business-to-business. La acest eveniment, mangeriat de Marius Alexa şi moderat de Dan Zaharia, au participat peste 80 de antreprenori.

În prima secţiune, reprezentanţii Bursei de Valori (BVB) Bucureşti au prezentat sistemul AeRo, un program dedicat firmelor mici sau aflate la început de drum, prezentat drept o şansă oferită acestora de a fi listate fără a îndeplini condiţiile pieţei reglementate.

În cea de a doua secţiune, Richard Reese, CEO al Camerei de Comerţ Britanică Română şi reprezentanţii UK Trade and Investment au prezentat oportunităţile pe care Regatul Unit le oferă în contextul extinderii firmelor din IT (şi nu numai) pe piaţa britanică.În vederea identificării unor oportunităţi de colaborare aplicate pe interesele fiecărei firme interesate, sesiunea business-to-business a programat, pe parcursul a 3 ore, 20 de întâlniri directe între antreprenori autohtoni şi Bogdan Mugescu (BVB, Business Development Specialist), Richard Leaver (UKTI Global Entrepreneur Programme Deal Maker) şi Tomas Ptacek (UKTI Investment Adviser). Acestor întâlniri s-a adăugat networkingul specific conferinţelor Finanţare.ro.

30 ianuarie 2015

Dezbatere
Medierea - de la realitate la bune practici
Pregătire comună: Judecători - Procurori - Organe judiciare - Mediatori
Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Vineri, 30 ianuarie 2015, ora 10.00, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a găzduit o interesantă dezbatere între magistraţi şi mediatori pe tema medierii. În cadrul acestui eveniment interactiv iniţiat de Asociaţia Profesioniştilor în Mediere şi Arbitraj „Moldova”, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, timp de mai bine de şase ore au fost luate în discuţie aspecte concrete şi cazuistică, în scopul analizării deficienţelor şi lucrurilor care trebuie îmbunătăţite pentru o mai bună precepţie a medierii ca procedură alternativă de soluţionare a disputelor.

La dezbatere au participat peste 70 de magistraţi şi mediatori din Iaşi şi din ţară, printre invitaţii speciali numărându-se dl Tudorel Toader, judecător la Curtea Constituţională şi dl Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

23 ianuarie 2015

Întâlnirea reprezentanţilor mediului de afaceri ieşean
cu dl Victor Ponta, Premierul României

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Vineri, 23 ianuarie 2015, ora 15.00, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a organizat o întâlnire de lucru cu Primul-ministru, dl Victor Ponta şi reprezentanţi de companii ieşene. Şeful Executivului a fost însoţit de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dl Liviu Dragnea şi Directorul CNADNR, dl Narcis Neaga.

La această întâlnire, moderată de către Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, dl Paul Butnariu, au mai participat şi dl Maricel Popa, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, dl Ionel Constantin, Preşedintele CCI Vaslui, dl Dan Cârlan, Prefectul Judeţului Iaşi, dl Cristian Adomniţei, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dl Gheorghe Nichita, Primarul Municipiului Iaşi, precum şi dl Vasile Astărăstoaie, Preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Timp de o oră, în cadrul unui dialog deschis şi concret, reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, ai mediului de afaceri local şi ai Guvernului au luat în discuţie o parte dintre cele mai importante probleme de natură economică, cu accent pe impactul deciziilor privind proiectele majore de infrastructură, ca Autostrada Moldova şi Spitalul Regional de Urgenţe, dar şi măsuri de politică fiscală, ca reducerea generală a TVA-ului cu trei puncte procentuale sau reducerea diferenţiată pe categorii de produse, precum şi măsuri de debirocratizare a procedurilor în accesarea fondurilor europene.

Întâlnirea Premierului cu mediul de afaceri ieşean a fost urmată de o conferinţă de presă:

"România nu a avut niciodată un Masterplan, e prima dată când are un Masterplan întocmit pe baza criteriilor stabilite de către Comisia Europeană. Din acest punct de vedere ceea ce adoptăm acum - de aceea am şi dorit să avem un dialog cu cei din opoziţie - este un Masterplan care nu mai poate fi modificat de niciun alt guvern, adică începem noi azi, mâine vin alţii şi-l opresc".

"Forma actuală a Masterplanului de transport rutier prevede foarte clar autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş cu termenele de efectuare şi cu sursele de finanţare pentru studii de fezabilitate şi pentru execuţie şi din acest punct de vedere cred că toate eforturile, inclusiv cele mai vocale, pornesc de la premisa că au fost făcute cu bună-credinţă de toată lumea, iar cu această formă se merge în Parlament şi în şedinţa de guvern care se va adopta în februarie şi o trimitem la Comisia Europeană"
.

”Referitor la calendarul aşa cum este agreat în Masterplan ştiu că anul acesta trebuie să actualizăm studiile de fezabilitate cu finanţarea de reactualizare din programul 2007-2013, iar pentru regim de autostradă de la Ungheni până la Târgu Neamţ este, de asemenea, finanţare totală din Programul Operaţional Sectorial Transport, pentru celelalte două segmente este finaţare pentru autostradă fazată".

"Conform documentelor trimise la Comisia Europeană, avem alocaţi în perioada 2014-2020, din fonduri europene, în jur de 100 de milioane de euro pentru fiecare dintre cele trei spitale regionale pe care noi le-am considerat importante, priorităţi, şi anume Iaşi, Cluj şi Craiova. Cu cele 100 de milioane de euro pentru fiecarevom face un proiect comun, un tip de spital regional, un proiect tip, care, după aceea, sigur, se realizează pe teren, cu sprijinul autorităţii locale, care trebuie să pună la dispoziţie teren, infrastructură şi confinaţare".

 
 
Parteneri media:
Contact: cciasi@cciasi.ro Vizitati-ne si pe Facebook